Kohteen tarina pihasuunnittelijan kertomana

Pihasta toivottiin helppohoitoista ja pienelle perheelle sopivaa monipuolista kokonaisuutta jossa on tilaa leikille, oleskeluun ja pihan huoltotöihinkin. Tontin muoto oli hieman haastava sillä pohjalaiskortteli on ympyrän muotoinen, jolloin jokainen siitä lohkaistu tontti oli kakunpalan muotoinen, tonttien keskelle tuli jättää luonnontilainen metsä-alue joka osaltaan vei tilaa tonttien käytettävyydestä, mutta toi mukavaa luonnollista suojaa naapurustoon. Piha on jaettu eri osa-alueisiin, etupiha, nurmialue, leikki, oleskelu ja sivupiha. Toiveena oli pienelle perheelle ja talon yhteyteen sopiva moderni perinnepiha.

Kortteli on jätetty suhteellisen avoimeksi sillä pohjalaiskorttelissa haettiin pihapiirimäistä  ja yhteisöllistä tunnelmaa asumiseen. Pihasuunnitelma muotoutui moderniksi versioksi perinteisestä pohjalaispihasta jossa kasvaa tutut perinteiset omenapuut, herukat ja syreeni, mutta modernimpaa ilmettä antaa harmaanhopenhohtoiset pensaat sekä pihan pyöreä ja kaareva muotokieli.

Pihassa on huomioitu myös esteettömyys, lastenrattailla ja pyörätuolilla tai rolaattorilla on vaivatonta kulkea pihan kivetystä ja terassin luiskaa pitkin. Lähde Henri Nieminen.

Kivipinnat

Kannustalon pihaa hallitsevat vahvat kaarevat ja pyöreät muodot. Pihan kulkupinnat on kivetetty helppokulkuisiksi ja selkeiksi Ruduksen mustalla antiikkipintaisella Onnikivellä (Kuva). Istutusalueet on reunustettu Ruduksen R8-graniittireunakivillä (Kuva), sekä Laineri-reunakivillä (Kuva). Pihan keskipisteenä vihertää pyöreä siisti nurmialue joka muodollaan sitoo koko pihan eri osa-alueet yhteen. Nurmialue on reunustettu kaarevasti Ruduksen mustalla antiikkipintaisella Verona-kivellä (Kuva). Lähde Rudus.

Ulkovalaistus

Talon sisääntulon ja terassien jykevät pilarit ovat tyyliltään pelkistetyt ja komeaa sisääntuloa on korostettu led-nauhalla. Sisäänkäynnin ja terassin pylväiden pystysuoraa linjaa on korostettu terassilattiaan upotettavilla Quad-valaisimilla. Iltavalaistus luo uutta ilmettä, turvallisuutta sekä pidentää pihan käyttöikää syksyllä. Rakennustyyliin sopivat perinteisen rustiikkiset Arvika-seinävalaisimet tuovat kodille ryhtiä ja arvokkuutta. Pihan valotolpat ovat Käpylä Mini valaisimia, jotka soveltuu piha-alueille, kulkuväylille ja julkisivujen valaistukseen.  Harmaan kiven sävyisellä Garda Stone -valaisimella on luotu pihalle uudenlaista tunnelmaa.  Lähde Airam.

Kohteen tiedot