Omatalo Armas on yksi Seinäjoen Asuntomessujen talokohteista. Talon pihaa käyttää nelihenkinen perhe, kaksi aikuista ja kaksi lasta.

Piha on suunniteltu helppohoitoiseksi. Gardenan robottiruohonleikkuri yhdessä Silena kastelujärjestelmän kanssa pitää pihan nurmikkoalueet siistinä. Istutusalueet ovat selkeästi rajattuja ja niissä kasvaa monivuotisia perennoja. Terassit on tehty huoltovapaasta komposiitista.

Valaistus ulkona hoidetaan pääosin kodin julkisivuvalaistuksen kautta tulevalla epäsuoralla valolla. Räystäistä tuleva spottivalaistus maalaa talon julkisivut alas saakka, josta se leviää maahan sekä lähiympäristöön. Tällä tavalla korostetaan ja tehostetaan huomattavasti arkkitehtuuria. Lisäksi perheen kesäkeittiössä on tunnelmallinen valaistus toteutettu led-nauha tekniikalla, joka lisää epäsuoraa valoa tilaan. Nurmikon reunalla on myös maahan päin kohdistuva pylväsvalaisin, joka tuo lasten leikkialueelle valoa myös hämärä- ja ilta-aikaan.

Luksusta pihaan tuo Olottaren Maku pihakeittö, joka toimii niin kesäisenä olohuoneena, kuin piharuokailupaikkanakin. Nautintoa täydentää Mustangin iso kaasugrilli, joka sijoittuu rakennuksen välittömään läheisyyteen.

Kohteen tiedot

  • Valaistussuunnittelu ja -toteutus: KVS Valaistussuunnittelu Oy, valaistussuunnittelija  Jukka Asp