Lukkan liukulasitus

Lukkan – liukulasit on suunniteltu kestävään, mutta keveään rakentamiseen. Lukkan -terassilasituksella voit pitää terassisi puhtaana pölyltä, sateelta ja melulta.

Liukulasit on varustettu harjatiivisteellä, joka muodostaa useasta elementistä koostuvan lasituksen yhtenäiseksi tiiviiksi seinäksi. Lisäksi liukulaseista löytyy myös ympärivuotiseen käyttöön lämpölasijärjestelmä Termo. Erityistä huomiota rakenteissa on kiinnitetty toimintavarmuuteen sekä kesä- että talviolosuhteissa.

Lukkan GL
Lukkan GL – liukulasit on varustettu 1k laseilla ja ne soveltuvat erinomaisesti eristämättömiin tiloihin. VTT:n testaama Lukkan GL pitää hyvin sateen ja tuulen.

Lukkan Termo
Lukkan Termo toimii normaalin liukulasin tapaan, mutta vaakaprofiileissa ja liukukiskoissa on kylmäkatkot. Termo liukuprofiilit ovat 2- tai 3-raiteisia (h=30 mm) ja niissä on myös vedenpoiston kallistus. Termo liukulasitus on suunniteltu eristyslaseille ja niiden tyypillisimpiä käyttökohteita ovat ympärivuotisessa käytössä olevat terassit sekä viherhuoneet.

AluRoll -tuotteiden pääasiallinen materiaali on Suomessa valmistetut alumiini, muoviosat sekä tiivisteet. Alumiinin ja lasin yhdistelmä on tyylikäs ja moniin rakenteisiin mukautuva osa rakennuksia. AluRoll pulverimaalatut alumiiniprofiilit ovat ympäristöystävällinen, kestävä ja huoltovapaa materiaali. AluRoll materiaaleilla on viiden vuoden materiaalitakuu.

Profiilit ja kiinnitys

Lukkan -liukulasiprofiileissa käytetään pystyprofiilien hakaustekniikkaa. Liukuovien vaakaprofiilit menevät pystyprofiilien sisään. Tällä tekniikalla saavutetaan paras mahdollinen tiiviys tuulenpainetta sekä sadetta vastaan. Pystypuitteellinen liukulasitus antaa paremman suojas sääolosuhteita ja melua vastaan verrattuna pystypuitteettomaan lasitukseen. Lisäksi se on äänetön ja kevyt käyttää.

Profiilien väkiosävyt

Valkoinen RAL9010, tumman harmaa RAL7024, tumman ruskea RR32 ja anodisoitu alumiini LV.

Liukukiskot

Liukukiskot ovat 2- tai 4-raiteisia ja alakiskossa on kallistus sekä vedenpoistoreiät. Yläkiskon säätöprofiili mahdollistaa epätasaiselle tai kaltevalle alustalle kiinnityksen. Säätöprofiili mahdollistaa myös asennuksen hirsirakenteisiin, joissa on huomioitava tarvittava painumavara. Lukkan -liukulasien uudistetuissa pyörästöissä on myös korkeussäätö ja niiden kestävyys ja äänettömyys perustuvat huolella valittuihin raaka-aineisiin ja täysmittaisiin kulutustesteihin.

Lasityypit

Lukkan liukulaseissa käytetään 4…8mm:n turvalasia. Erilaiset sävylasit ja vaakapuitteet tuovat tarvittaessa ilmettä tai suojaavat auringonvalolta. Termo lämpölasituksissa voidaan käyttää 2k tai 3k-eristyslaseja, joiden enimmäispaksuus on 21mm.

Liukulasien lukitus

Lukkan – liukulaseihin saa lisävarusteena Abloy Sentry järjestelmän. Saatavana myös muita kevyempiä lukitusmahdollisuuksia, kuten vetonuppi, ovisalpa ja painosalpa.

Integroidut tuoteperheet

AluRoll -tuotejärjestelmiä voidaan vaivattomasti yhdistellä keskenään. Sillä saavutetaan merkittäviä kustannussäästöjä rakennusten lasitustöissä. Vuosien tuotekehittely, asiantuntemus ja kokemus ovat osoittaneet AluRoll -tuotteiden kestävyyden ja toimivuuden käytännössä.

Testattua laatua

AluRoll -tuotteille on tehty lukuisia testauksia. Lukkan TM -liukulasit olivat ensimmäisenä suomalaisena liukulasivalmistajana CE merkitty tuote. Jatkuva tuotekehitys ja testaus ovat taanneet Lukkan TM -tuotemerkin laadun ja toimintavarmuuden pohjolan vaativissa olosuhteissa.