Kuntta

Kuntta eli metsäsiirrännäinen on heti valmis ja helppohoitoinen vaihtoehto pihallesi.

Kuntta on varpukasvillisuuden peittämä metsänpohjamatto, jolla viimeistelet näyttäväati luonnonläheisen puutarhan pintoja. Kunttalevy koostuu mustika, puolukan, kanervan ja variksenmarjan varvuista, sammalista sekä juurimatosta.

Kuntan nosto on luvanvaraista. Kuntta nostetaan metsänhoitoalueailta ennen puiden hakkuuta ja siirretään elämään pihallesi. Kuntan nostamisella ei vaurioiteta luontoa, vaan pikemminkin kuntta pelastetaan elämään uutta elämää suomalaisilla pihoilla.

Metsäsiirrännäinen nostetaan metsästä käsin,  100 x 120cm levyinä, pakataan kuljetusta varten muoviin ja kuljetetaan tuoreeltaan asennuspaikalle.

Kunttapihan tyyliin sopivat erilaiset luonnonkivirakenteet, puupatiot, askelkivipolut ja metsäkasvillisuuden oloiset istutukset. Kasvivalintoina omiaan ovat hapanta kasvualustaa suosivat alppiruusut, atsaleat ja erilaiset havukasvit.

Mitat

Kunttaleveyn koko 1200 x 1000 mm. Juurimaton paksuus on 50-100mm, mitta on tärkeä huomioida asennuspohjan kokoja toteuttaessa.

Toimitus

Kuntta toimitetaan pihalla 10 levyn paaleihin pakattuna. Pientoimituksen alaraja on 24 neliötä. Toimitus saapuu pihallesi sovitusti, muutamaa päivää ennen tarvetta. Kunttakuorma tulee purkaa ja asentaa viipymättä.

Asennus

Kuntta asennetaan rikkaruohottomalle ja ravinteeltaan köyhälle, kosteutta pidättävälle pohjamaalle. Metsäiset tontit ovat kuntalle luontaisia kasvupaikkoja. Hiekkakerroksella ja suodatinkankaalla valmistellaan kuntalle luontaisesti sopimattomia asennuspaikkoja. Kuiva ja karu kasvupaikka taas vaatii reilun kerroksen hapanta metsämultaa.

Asennuspalvelu

Omatoiminen pihanrakentaja pärjää toimittamillamme asennusohjeilla mainiosti. Tarvittaessa asiakas voi tilata meiltä myös asennuspalvelun.

Hoito

Asennuksen jälkeen pidetään huolta kuntan juurtumiskastelusta. Kuntan tulee pysyä esimäisenä kasvukautena kosteana. Seuraavina vuosina hellekaudet aiheuttavat kastelutarpeen. Muutaman vuoden juurruttuaan kuntta on lähes hoitovapaa puutarhapinta.