Hagafence moduulinen perinneaita

Hagafencen nykyaikaiset, mutta perinteitä kunnioittavat aidat, tuovat tyyliä ja arvokkuutta, niin uusiin kuin vanhoihinkin asuinympäristöihin. Aitojen valmistusta leimaa käsityöläisyys ja tarkkaan harkittu ajaton muotoilu.

Riukuaita, puuaita, puinen viisto-, piste- tai pistoaita -nimikkeitä on käytetty aidoille, joita rakennettiin perinnemaisemien vaalimiseksi. Aidat kehittyivät, kun pellot ja niityt ympäröitiin aitauksella, jotta eläimet pysyisivät niiden ulkopuolella. Nykyään aitojen tekotapa on kuitenkin melkein unohtunut ja aidat ovat lähes kadonneet ympäristöstämme. Siksi yrityksemme on kehittänyt, moduulina olevan, nykypäivän vaatimuksia vastaavan, mutta perinteitä kunnioittavan aitamalliston, jonka nimi on Hagafence. Nykyaikaiset, moduulina olevat aidat tuovat tyyliä ja arvokkuutta, niin uusiin kuin vanhoihinkin asuinympäristöihin. Hagafence perinneaidan valmistusta leimaa käsityöläisyys ja tarkkaan harkittu ajaton muotoilu.

Hagafence perinneaita koostuu polttomaalatulla alumiinisella vitjalla yhteen tukevasti sidotuista sidotusta pystytolppaparista, sekä niiden väliin pujotetuista vaakapuomeista, eli “aidaksista”. Puut ovat pintakäsitelty harmaalla vesiohenteista kuultovärillä, joka jättää puun luonnollisen pintakuvioinnin kauniisti esiin sekä kestää monenlaisia säärasituksia. Hagafencen perinneaidoissa tolppien kärkiosat ovat lahosuojattu vanhan menetelmän mukaan hiillostamalla. Moduulirakenne tekee Hagafence aidan helposti asennettavaksi ja kuljettavaksi. Valmistettu suomalaisista materiaaleista – ekologinen 100 % kierrätettävät materiaalit.

Ei ole sama, mikä aita tonttia, pihapiiriä tai rakennusta ympäröi. Aidan tehtävänä on suojata ja rajata, mutta ennen kaikkea korostaa rakennusten ja pihan tyyliä. Perinneaidalla on monia etuja; se luo aitoa perinnetunnelmaa, vanhenee kauniisti ja on ympäristöystävällinen.

Materiaali

Pyöreäksi höylätty suomalainen kuusi.

Pystypaalut

Ø 60mm, 1800-2400 mm mallista riippuen.

Vaakapuomi

Ø 70 mm, 2400 mm.

Vitja

Polttomaalattu alumiiniprofiili, samankaltainen kuten “oikeissa” aidoissa.

Mallit

Lammö, Oxvik, Hästholmen, Vöråhagen. Katso tekniset kuvat.

Väri

Harmaa, lisähintaan myös muita sävyjä.

Pystypaalujen kärki

Lahosuojattuna, vanhan menetelmän mukaan hiillostamalla.

Pyydä tarjousta haluamallesi mallille ja kokonaisuudelle.