Accoya

Ekologinen puu joka on luja, kestävä ja stabiili.

Suositeltavat käyttökohteet
Ikkunapuitteet, ovet, puuverhoilu, ulkolaudoitus, julkisivut, terassit, venesatamat, ulkokalusteet- ja varusteet, sillat, maan- ja vedenalaiset kohteet, julkiset rakennuskohteet sekä mitä ikinä keksii. Puuta suositellaan myös leikkiympäristöihin sen myrkyttömyyden takia.

Käytetyt puulajit
Radiatamäntyä käytetään pääsääntöisesti sen nopean kasvun, uusiutuvuuden ja hyvän soveltuvuuden takia.

Käsittelymenetelmä
Puu kuivatetaan ja asetyloidaan, eli käsiteellään etikalla. Modifioinnin seurauksena puun vapaat hydroksyylit muuttuvat asetyyliryhmiksi ja puun kyky absorboida vettä vähenee. Puu modifioidaan kauttaaltaan.

Käsittelyaine
Etikkahappoanhydridi, laimennettu muoto tunnetaan viinietikkana.

Käsittelyn vaikutuksen puun ominaisuuksiin
Käsitelty puu laajenee ja kutistuu 75% vähemmän kuin tavallinen puu ja maali- ja lakkapinnat kestävät 3-4 kertaa kauemmin. Lahoamisprosessisilta viedään aloitusmahdollisuudet ja puulle voidaan maan pinnan yläpuolella luvata 50 vuoden tehdastakuu, sekä 25 vuotta maan pinnan alla, sekä makeassa vedessä. Puu kovenee käsittelystä ja puun lujuus suhteessa painoon kasvaa.

Pintakäsittelyyn

Puun käsittelymenetelmä helpottaa pintakäsittelyä. Maali- ja lakkapinnat kestävät 3-4 kertaa kauemmin. Puu sopii yhtä erinomaisesti läpikuultaviin, läpinäkyviin kuin läpinäkymättömiinkin pintoihin.

Standardit ja testitulokset

Accoya on vasta tällä vuosituhannella tuotteistettu yli 80 vuoden tutkimusten jälkeen. Tehdastakuu 50 vuotta maanpäällisille osille sekä 25 vuotta (makeaan) veteen asennetuille puuosille. Accoya raaka-aineet tulevat FSC- ja PEFC ympäristövaatimuksia täyttävistä metsistä.

Laatuluokat

Kaikki Accoya tuotteet käsitellään kauttaaltaan. Kestävyys I luokkaa, Accoya puu on kestävämpää kuin tiikki ja se on ihanteellinen ulkokäyttöön.