Accoya

Myrkytön ja lahomaton puu 50 v. takuulla

Suositeltavat käyttökohteet
Sopii kaikkiin kohteisiin, joissa puulta vaaditaan sään- ja lahonkestävyyttä, vääntymättömyyttä, lujuutta, helppohoitoisuutta ja ekologisuutta: terassit, laiturit, pitkospuut, puutarhakalusteet, leikkivälineet, kasvilaatikot- ja tuet, aurinkosäleiköt, ovet- ja ikkunapuitteet, kaiteet ja julkisivuverhoilut, kylpyhuoneet ja saunapaneelit sekä saunanlauteet.

Mitä Accoya on

ACCOYA® on tuotemerkki ekologisesti ja myrkyttömästi käsitellylle puulle, mikä on pääsääntöisesti Radiata mäntyä. Accoya-puu tulee vastuullisesti PEFC ja FDC-sertifioiduista metsistä ja sen hiilijalan jälki on erittäin pieni. Accoya-puu kyllästetään eli asetyloidaan* (*etikka-anhydridikäsittely), mikä tekee puusta sään- ja kosteudenkestävää ja pidentää lisäksi merkittävästi sen käyttöikää. Accoya-puu on heti käyttövalmis eikä sitä tarvitse käsitellä millään. Accoya-puu kestää maakosketuksessa/makeassa vedessä vähintään 25 vuotta ja maanpinnan yläpuolisissa rakenteissa 50 vuotta. Accoya-puu on helposti työstettävissä tavanomaisin puuntyömenetelmin ja tarvittaessa sitä voidaan liimata ja laminoida. Accoya- puutuotteiden kestävyys on testattu erilaisissa rankoissa olosuhteissa ja valmistusmenetelmä on maailmanlaajuisesti patentoitu.

Käytetyt puulajit
Radiata-mänty, sahatavarana ja höylättynä tuotteina. Pohjoinen mänty (Scot pine) sahatavarana erillistilauksesta

Käsittelyaine
Etikkahappoanhydridi, laimennettu muoto tunnetaan viinietikkana.

Ainutlaatuinen kestävyys takuu
Accoya kestää maakosketuksessa/makeassa vedessä vähintään 25 vuotta ja maanpinnan yläpuolisissa rakenteissa 50 vuotta.

Accoyan edut
Accoya-puu laajenee ja kutistuu 75% vähemmän kuin tavallinen puu. Accoya® -käsitelty puu sopii kaikkeen puurakentamiseen, erityisesti kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää sään tai kosteuden kestoa ja puun stabiiliutta. Höylätty Accoya -lauta on sileää, lähes oksatonta ja täysin pihkatonta, se on miellyttävää ihokosketuksessa paljaan jalan alla terassissa tai saunassa laudepuuna. Accoya-puu ei myöskään tikkuunnu vanhanakaan, eikä sitä tarvitse pintakäsitellä koskaan kestävyyden parantamiseksi. Huolloksi riittää pelkkä pesu. Accoya harmaantuu ulkona muutamassa vuodessa vähitellen kauniin harmaaksi. Haluttaessa Accoya toki voidaan pintakäsitellä värilliseksi, suosittelemme käytettäväksi öljy- ja vesipohjaisia aineita. Pintakäsittelyn on tutkittu pysyvän Accoyan pinnalla jopa kolme kertaa pidempään kuin puutuotteissa yleensä. Myrkyttömyytensä ja lahoamattomuutensa vuoksi se sopii myös erinomaisesti kasvien tukirakenteisiin ja kasvulaatikoiksi sekä puutarhakäyttöön.

Mistä Accoyaa saa
Tilauksesta K-rauta ja Stark, Parkanon Listatehdas sekä projektimyyntinä Novenberg.fi

 

 

 

 

Pintakäsittelyyn

Puun käsittelymenetelmä helpottaa pintakäsittelyä. Maali- ja lakkapinnat kestävät 3-4 kertaa kauemmin. Puu sopii yhtä erinomaisesti läpikuultaviin, läpinäkyviin kuin läpinäkymättömiinkin pintoihin.

Standardit ja testitulokset

Accoya on vasta tällä vuosituhannella tuotteistettu yli 80 vuoden tutkimusten jälkeen. Tehdastakuu 50 vuotta maanpäällisille osille sekä 25 vuotta (makeaan) veteen asennetuille puuosille. Accoya raaka-aineet tulevat FSC- ja PEFC ympäristövaatimuksia täyttävistä metsistä.

Laatuluokat

Kaikki Accoya tuotteet käsitellään kauttaaltaan. Kestävyys I luokkaa, Accoya puu on kestävämpää kuin tiikki ja se on ihanteellinen ulkokäyttöön.

Lataa tekniset tiedot Lataa tekniset tiedot