
Sadonkorjaajan aikataulu
4.9.2014
Syksyn saapuessa kotipuutarhureiden aherrus palkitaan, on sadonkorjuun aika.
Elokuun loppu
Yrtit: Korjaa ja kuivata niin pitkään syksyllä kuin saat tervettä ja raikasta satoa.
Sipuli: Kuivata auringossa ja vielä 3-4 viikkoa +25C…+30C lämpötilassa. Varastoi kuivassa ja viileässä.
Syyskuun puoliväli
Peruna: Anna kuivahtaa ennen varastointia Säilytä +4C lämpötilassa kellarissa matalissa laatikoissa suojattuna päivänvalolta.
Valkosipuli: Kuivaa +25C…+30C lämmössä. Varastoi viileässä tai huoneenlämmössä.
Syyskuun loppupuoli
Kurpitsa: Korjaa ennen kovia yöpakkasia. Säilyy +2C…+5C lämmössä parin kuukauden ajan.
Talviomenat: Varastoi vain virheettömiä omenoita. Säilytä +2C…+5C lämpötilassa erossa muista kasviksista.
Luumut: Myöhäisimmät lajikkeet jälkikypsyvät varastossa. Kokeile kuivausta.
Lokakuu
Keräkaalit: Varastoi kellariin vain kiinteitä keriä.
Punajuuri: Paksukuoriset mukulat säilyvät hyvin.
Porkkana: Säilyy parhaiten hiekattuna laatikossa 0C lämpötilan tuntumassa.
Palsternakka: Korjaa ennen maan jäätymistä. Säilyy hyvin kellarissa.
Lanttu: Korjaa mahdollisimman myöhään.
Purjo: Sietää pakkasia. Korjaa sulaneena ennen maan jäätymistä.