Mustikkapallo -pihakoriste

ViihtyisäPiha9.12.2015

Tee helppo, mutta kaunis mustikkapallo koristamaan kotisi sisäänkäyntiä.

Mustikkasta tehty pallo on mukavaa vaihtelua useimmin nähdyille paju- tai havupalloille.

Tarvikkeet:
– Kassillinen mustikanvarpuja
– Pala katiskaverkkoa
– Vähän sammalta / oasispallo
– Rautalankaa

Muista, että tarvitset sammaleen ja mustikanvarpujen keräämiseen maanomistajan luvan. Niiden luvatta kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin.

Aloita mustikkapallon tekeminen muotoilemalla katiskaverkosta pallo,  jonka sisuksen täytät sammaleella.  Mitä isomman sisuspallon teet, sitä enemmän tarvitset mustikanvarpuja. Ohjeemme sisuspallo on noin pesäpallon kokoinen. Tarkista, että sisuspallosta tulee napakka. Lisää napakkuutta saat pyörittelemällä rautalankaa katiskaverkon päälle. Tee samalla rautalangasta myös ripustuslenkki pallolle.  Sammaleen sijasta voit käyttää myös valmista oasispalloa, jonka päälle muotoilet kanaverkon.

Mustikkapallo Mustikkapallo

Kun sisuspallo on valmis, töki mustikanvarvut tasaisesti koko pallon alalle. Jatka niin kauan, että pallosta tulee tuuhea ja sisuspallo peittyy.

Mustikkapallo Mustikkapallo

Kun varvut ovat paikallaan, voit huolitella pallon leikkaamalla varpujen päitä muotoon. Halutessasi viimeistele pallo esimerkiksi koristenauhoin tai -valoin. Ripusta valmis pallo koristeeksi pihalle tai parvekkeelle, siellä se säilyy kauniina pitkään.