Valitse sopiva allas kotipihallesi

ViihtyisäPiha4.4.2017

Haaveiletko altaan hankinnasta kotipihallesi? Olemme koonneet sinulle pienen oppaan helpottamaan allasvalintaa.

Uima-allas Toba600

Millaisia tarpeita ja toiveita sinulla on?

Haluatko rentoutua aina valmiin porealtaan hieronnassa työpäivän päätteeksi? Lämmittää kylpytynnyrin ja nauttia hiljaisuudesta? Olla aktiivinen ja suorittaa jumpat uima-altaan syleilyssä? Kaikissa näissä on omat hyvät, sekä huomioitavat puolensa. Valinnan tueksi on hyvä vierailla ammattitaitoista palvelua tarjoavassa allasmyymälässä, jossa voit keskustella eri vaihtoehdoista ja testata malleja.

Ulkoporeallas on heti käyttövalmis, vuodenajasta riippumatta. Avaa vain kansi ja astu nautintoon. Tunnelmavalot, poreet sekä hieronnat käynnistyvät napinpainalluksella ja väsynyt kroppa soljahtaa ergonomisiin istuimiin kuin itsestään. Viikottainen hoito on helppoa ja vaivatonta.

Ulkoporeallas J300

Kylpytynnyrin lämmittäminen on mukavaa puuhaa. Tynnyri istuu kauniisti suomalaiseen luontoon, jossa voit rentoutua linnunlaulua kuunnellen luonnonrauhassa. Tynnyri ei tarvitse sähköä, sen voi täyttää myös järvi- tai merivedellä. Kemikaaleja et tarvitse, mutta allas on sekä tyhjennettävä ja puhdistettava jokaisen käyttökerran jälkeen. Otathan tynnyrin asennuksessa ja käytössä huomioon paloturvallisuuden, tarkista oman kuntasi ohjeistus. Kylpytynnyri on alkuinvestoinniltaan edullisin allasvaihtoehto, huomioithan kuitenkin että käyttö vaatii aikaa.

Kylpytynnyri Regal 220

Uima-allas tarjoaa aktiivisempaa otetta rentoutumiseen. Altaassa leikitään ja liikutaan, joten se sopii ison pihan omistavalle, aktiiviselle käyttäjälle. Uima-altaan vesipinta-ala on suurempi kuin ulkoporealtaassa tai kylpytynnyrissä, sen hoito ja ylläpito vie enemmän aikaa.

Uima-allas Garda

Minkälaiseen taloudelliseen panostukseen olet valmis?

Altaiden hintahaitari on laaja. Mieti kuinka paljon olet valmis investoimaan altaaseen ja huomioi myös mahdolliset kulut pohjatöistä ja asennuksessa. Lisäksi altaiden kustannuksiin vaikuttaa mm. käyttöikä, mahdollisen huollon, hoitotoimenpiteiden tai varaosien tarve. Kylpytynnyri on edullisin alkuinvestoinniltaan. Ulkoporealtaiden hinnat alkavat muutamasta tuhannesta eurosta kalliimpien maksaessa pienen henkilöauton verran. Uima-allas on hintavin, sillä sen hankinnassa on huomioitava altaan hinnan lisäksi, myös pohjatyöt sekä asennus kokonaiskuluja mietittäessä.

Ulkoporeallas

Ulkoaltaiden vertailutaulukko

Ulkoporeallas Kylpytynnyri Uima-allas
Hankintahinta alk. 4 490€ alk. 1 950€ alk. 11 490€
Asennuspaikka Piha, terassi ja parveke Piha ja terassi Piha
Asentaminen Helppo, onnistuu itse Helppo, onnistuu itse Vaatii pohjatyöt ja asennuksen
Käyttökuukaudet Ympäri vuoden Ympäri vuoden Keväästä syksyyn
Lämmitymuoto ja -aika
Sähkö, aina käyttövalmis Puu, lämmitys vie aikaa Lämmitys optiona
Käyttöäänet Hiljainen Äänetön Äänetön
Mukavuudet Monipuoliset ja tehokkaat hieronnat, ergonomiset istuimet  Pro Pation tynnyreissä kehoa tukeva muotoilu
Terveysvaikutukset Hydroterapia lievittää stressiä Rentoutuminen Kuntoilu, uinti, vesijuoksu
Lisävarusteet Musiikki, valot, vesiputous jne. Porejärjestelmä, valaistus Vastavirtalaite, valaistus, katteet, vesiputous
Sallittu vesi Vesijohtovesi Vesijohto-, järvi- ja merivesi Vesijohtovesi
Veden vaihto 4-6kk välein Jokaisen kylpykerran jälkeen Harvoin
Huoltotoimet Viikoittain Jokaisen kylpykerran jälkeen puhdistus ja tuhkien poisto Ilman katetta veden puhtaanapito työläämpää (puiden lehdet, siitepöly)
Tekniikka Paljon Ei Vähän
Talvikäyttö Kyllä Kyllä Ei. Talveksi  vedenpintaa lasketaan ja  annetaan  jäätyä
Muita huomioita Siirrettävissä Siirrettävissä Nostaa kiinteistön arvoa

Päätä itse miten haluat nauttia vedestäsi!

Teksti ja kuvat: Pro Patio on ulko- ja sisäporealtaisiin, uima-altaisiin ja kylpytynnyreihin erikoistunut AAA-luokitettu yritys. Meiltä saat laadukkaat altaat kaikista koko- ja hintaluokista, maailman johtavilta valmistajilta. Myös allastarvikkeet ja huolto kuuluvat palvelutarjontaamme.

Pro Patio