Vapun piha

Kohteen tarina

Kohde on tuttu vuoden 2014 Huvila & Huussi-ohjelmasta.

Lähtökohtana pihan muutokselle oli tuoreen äidin pitkä toivelista: peltomaiseen pihaan toivottiin näköestettä, kesäkeittiötä, oleskeluterassia ja leikkimökkiä sekä helppokulkuisuutta. Tämän mökin ja mökkipihan tarkoituksena on olla rentoutumispaikka, johon voi kutsua myös ystäviä ja jossa asukkaat viettävät paljon aikaa. Lähtötilanteessa piha oli avara ja siitä puuttui oleskelutilat kokonaan. Kohteen tontin koko on 6 000 neliötä, joten suunnittelija keskittyi rajatuun alueeseen ja arjen ydintarpeisiin.

Muutoksessa piha sai laajan oleskelulle ja ruokailulle pyhitetyn terassin, joka alkaa heti mökin rappusilta. Terassin yhteyteen tuli Olotar kesäkeittiö, jossa valmistuu ruokaa isommallekin porukalle. Tuoreet yrtit on helppo poimia terassin reunassa olevista istutuslaatikoista. Terassilta rantasaunalle vie uusi, leveä kivipolku, jonka varrella on runsaasti kasvillisuutta. Kesäkeittiön ja saunan välissa, kivipolun varrella on Olotar leikkimökki katetulla hiekkalaatikolla. Tarvittaessa isoikkunainen ja ovinen leikkimökki toimii myös vierasmajana.

Pihan muutostyöt kestivät 2,5 viikkoa ja kohteen asukkaat olivat siihen hyvin tyytyväisiä. Lopputulos täytti kaikki alussa asetetut tavoitteet. Tässä pihassa voi viettää ihania kesäpäiviä!

Kohteen tiedot

Suunnittelu: ForSeasons / Eva Wuite
Kesäkeittiö: Olotar Maku
Leikkimökki: Olotar Vimma
Maa-ainekset: Rudus