Omakotitalon pihamuutos

Pihakeittiö terassin jatkeeksi

Perheen pitkäaikaisena haaveena oli ollut oma kesämökki järven rannalta. Haave toteutui osittain ja omalla tavalla, kun keväällä 2014 perhe rakennutti Olotar Lumo pihakeittiön omakotitalon pihan yhteyteen.

Lähtötilanteessa tontilla oli talon lisäksi leikkimökki, autokatos varastolla sekä erilaisia istutuksia ja pieni hyötypuutarha. Pihalle oli tehty vuonna 2003 pihasuunnitelma, jota apuna käyttäen tulevaa muutosta alettiin suunnitella. Tärkeimpänä toiveena oli uusi piharakennus, jonkinlainen ulko-olohuone/kesäkeittiö. Lisäksi muutoksella haluttiin viihtyisyyttä pihalle ja kesämökkimäistä tunnelmaa.

Koska perhe ajoitti suunnittelun ja varasi toimitukset jo talvella, aloitettiin muutosta toteuttamaan aikaisin keväällä. Näin uudesta pihasta päästiin nauttimaan heti kesän saavuttua. Muutostöissä piha sai uuden sekä isomman terassin vanhan tilalle ja pihakeittiön terassin jatkeeksi. Lisäksi istutusalueet kokivat pieniä muutoksia, kun ruusupensaat ja perennapenkki saivat väistyä pihakeittiön tieltä.

Muutosten myötä terassille mahtuu isompikin joukko ystäviä istuskelemaan ja ruokailemaan. Lisäksi terassi yhdistää kodin uuteen tulisijalla varustettuun pihakeittiöön, jonka ansioista kesäkausi pidentyy ja huonokaan sää ei enää estä ulkona ruokailua ja oleskelua.

Tässä uudistetussa pihassa jokaisella perheenjäsenellä on omat mielipuuhansa ja mikä tärkeintä, koko perhe voi viettää siellä rennosti yhteistäaikaa.

Kohteen tiedot

Yksityinen omakotitalonpiha taajamassa.
Lisätietoja kohteesta: info@viihtyisapiha.fi ja Meidän pihakeittiö -blogi.